Vorstbestendige schuimblussers

Vorstbestendige schuimblusser:

De Smeba sproeischuimblusser is zeer gebruiksvriendelijk en werkt effectief. Uit onderzoek blijkt dan ook dat de sproeischuimblusser steeds vaker in de praktijk wordt toegepast.
De sproeischuimblusser kan gebruikt worden voor het blussen van elektrische apparatuur. Daarnaast dringt het schuim diep door in vaste stoffen, zoals papier en hout. Ook heeft het schuim een stikkende en verkoelende werking op vloeistoffen die niet in water oplossen. Uitdamping van deze vloeistoffen wordt voorkomen en de brand wordt gedoofd. Door een vorstbestendige vloeistof toe te voegen aan het water is de brandblusser vorstbestendig tot -20 graden en geschikt voor buitentoepassingen.

Dankzij het schuim is herontsteking nagenoeg niet mogelijk. De nevenschade van een sproeischuimblusser is vrijwel nihil. Dit komt doordat aan het water een schuimvorming is toegevoegd die een reinigende werking heeft. Al deze eigenschappen van de sproeischuimblusser, maken de blusser met name zeer geschikt voor thuis, op kantoor, op school, op de boot of in een werkplaats.

Model blusser     Rating          Rijkstype keurmerk     Maat     Materiaal
MF-60 LT               13A 233B      2181/1                          6 ltr.      Staal
MF-90 LT               21A 233B      2181/2                          9 ltr.      Staal