Terug naar news

Voldoe tijdig aan nieuwe wetgeving met SMEBA’s PFAS-vrije schuimblussers

AlgemeenNederlandsVeiligheidstips
25 oktober 2023
Afbeelding voor Voldoe tijdig aan nieuwe wetgeving met SMEBA’s PFAS-vrije schuimblussers

Bent u al op de hoogte van de aankomende PFAS-wetgeving? Uw bedrijf staat voor een belangrijke transitie van nu tot 2029. SMEBA staat klaar om u hier moeiteloos doorheen te loodsen met onze PFAS-vrije schuimblussers en schuimbluswagens mét Milieukeur.

Neem direct contact op

Wat betekent de nieuwe PFAS-wetgeving voor uw bedrijf?

Van producten tot voedsel, PFAS is overal. Maar deze beruchte chemicaliën staan op het punt om verboden te worden in blusmiddelen door heel Europa, om zo ons milieu en onze gezondheid te beschermen. Met deze wet in aantocht is het cruciaal dat uw bedrijf voorbereid is op de implicaties en de transitie naar PFAS-vrije alternatieven soepel verloopt.

Bekijk de tijdlijn van de PFAS-wetgeving


Waarom SMEBA uw duurzame partner in brandveiligheid is

Met onze PFAS-vrije schuimblussers en schuimbluswagens garandeert u niet alleen naleving van de toekomstige wetgeving, maar draagt u ook actief bij aan een schonere toekomst. SMEBA loopt voorop in duurzame brandblusoplossingen als enige producent met een Milieukeurcertificaat voor PFAS-vrije schuimblussers en schuimbluswagens.


Uw voordelen

  • Door te kiezen voor onze PFAS-vrije schuimblussers en schuimbluswagens levert u als bedrijf zelf ook een actieve duurzaamheidsbijdrage.
  • Wij bieden u een economisch voordeel door gefaseerd uw bestaande schuimblussers te vervangen met PFAS-vrije brandblusmiddelen. 
  • Binnen ons totaalassortiment leveren wij ook Milieukeur-gecertificeerde blusmiddelen in de toepassing van vet- en accubranden (Li-Ion).


Hoe SMEBA u begeleidt naar een veilige en duurzame toekomst

Bij SMEBA hebben we een duidelijke keuze gemaakt: wij leveren géén PFAS-houdende blusmiddelen meer. Wanneer u voor SMEBA kiest, opteert u automatisch voor een PFAS-vrije schuimblusser en schuimbluswagen mét Milieukeurcertificaat. Maar daar blijft het niet bij. U kiest ook voor een partner die erkend REOB-gecertificeerd is als onderhoudsbedrijf.

Onze erkenning staat garant voor onafhankelijk en deskundig toezicht en ondersteunt zo het vertrouwen in de kwaliteit van ons onderhoud door middel van certificatie. We hanteren strikte onderhoudsnormen volgens de NEN 2559 en NEN 2659 richtlijnen voor respectievelijk draagbare en verrijdbare blustoestellen.


Naadloze transitie met onze servicewissel

We gaan nog een stap verder met ons SMEBA “servicewissel” concept. Hiermee faciliteren we de gefaseerde vervanging van uw bestaande schuimblussers binnen een periode van 5 jaar, zodat u voldoet aan de wetgeving zonder dat een extra budget nodig is.

Kiest u voor SMEBA als uw leverancier en onderhoudsbedrijf bieden we u niet alleen economisch voordeel, maar ook de zekerheid dat u wettelijk voldoet vóór het verbod in 2029 ingaat.

Zet vandaag de stap naar een PFAS-vrije toekomst

Bent u klaar om samen met SMEBA een veilige en duurzame toekomst te creëren? Neem vandaag nog contact met ons op en zet de eerste stap om te voldoen aan de nieuwe wetgeving.

Neem contact op voor een PFAS-vrije toekomst van uw bedrijf

Download dit bericht als whitepaper

Download whitepaper (pdf)


Lees over onze dienstverlening

Zo gaat Smeba bij u te werk
Creëer veiligheid met onze diensten
Wij werken met de beste middelen
Delen