AED locaties

Een AED kan levens redden. Maar waar vind ik snel een AED in mijn buurt?

aed
  • Verspreid over de Benelux dus altijd in de buurt

  • Meer dan 50 jaar ervaring in de markt

  • Zekerheid door volledige certificering

U herkent een AED bij u in de buurt aan het groene AED-logo. Let er eens op en  onthoud de locatie.

Een 6-minutenzone

Overal moet het mogelijk zijn om binnen 6 minuten alle handelingen uit te voeren die nodig zijn bij een hartstilstand. Dit noemen we een 6-minutenzone. In een 6-minutenzone zijn voldoende AED’s beschikbaar. Ook er zijn voldoende burgerhulpverleners oproepbaar die kunnen reanimeren en weten hoe ze een AED moeten bedienen.

Hoe werkt het?
Bij een hartstilstand stuurt de 112-centrale een sms-bericht aan vrijwilligers die in de buurt van het slachtoffer zijn. Hierin staat het verzoek om direct naar het slachtoffer te gaan of om eerst een AED te halen. Deze laatste groep krijgt automatisch het adres van de AED door. Bij een afgesloten AED-kast krijgt de vrijwilliger ook een pincode om deze te openen.

Oproepsystemen

Er zijn 2 oproepsystemen in Nederland: HartslagNu en Hartveilig wonen. Vrijwel alle meldkamers van 112 werken met een van deze oproepsystemen. Bij het aanmelden vult u uw postcode in en u wordt automatisch aangemeld bij het systeem in uw buurt.

AED-locatie via mobiele telefoon

Op www.aed4.eu is het mogelijk een zogenaamde App (gratis) te downloaden voor uw mobiele telefoon met internet. Uw mobiele telefoon leidt u snel via een meebewegend kaartje naar de dichtstbijzijnde AED.

AED-locaties in uw navigatiesysteem

Sommige sites bieden de mogelijkheid om de AED-locaties op te nemen in uw navigatiesyteem. Bekijk de downloads voor navigatiesystemen op www.kiesvoorleven.nl.

Bron: https://www.hartenvaatgroep.nl/medische-informatie/hartstilstand-en-reanimatie/aed/aed-locaties.html

Delen