FAQ / Wanneer wordt welk type brandblusser toegepast?

In het Moyne Roberts assortiment hebben wij poeder, (sproei)schuim, koolzuursneeuwblusser ook wel CO2 blusser genoemd en vet.
Het type hangt af van het brandgevaar en de aanwezige elektronica.

Voor scholen, kantoren, winkels of vergelijkbare situaties worden over het algemeen schuimblussers toegepast. Deze brandblussers hebben een hoog blusvermogen op vaste stoffen (A klasse) en zijn veilig te gebruiken bij elektronica, zoals computers, kopieermachines en faxen. Na een blusactie kan het schuim eenvoudig worden opgeruimd met water.
Geschikt voor brandklasse: A en B.

De poederblusser wordt normaal gesproken toegepast als het brandgevaar zeer hoog is of in ruimtes waar het poeder geen direct nadelig effect op de omgeving heeft. Denk hierbij aan benzinestations.
Geschikt voor brandklasse: A, B en C.

De CO2-blusser is een speciale brandblusser die wordt geadviseerd in hoogwaardige technische ruimtes met elektrische apparatuur en vloeistoffen.

De vetblusser wordt toegepast in elke professionele keuken met frituurpannen.
Geschikt voor brandklasse: A en F.

Speciale brandblussers
Moyne heeft ook speciale brandblussers voor specifieke situaties zoals de automatische blusser en de metaalblusser. De automatische blusser wordt over het algemeen toegepast in onbemande ruimtes waar een verhoogd risico is op brandgevaar. De metaalblusser wordt veelal toegepast in de metaalindustrie en in laboratoria. Geschikt voor brandklasse: D.

Posted in: BRANDBLUSSERS