Eindejaarsdonatie: Project Aquatraining van de Nederlandse Brandwonden Stichting

Smeba Brandbeveiliging heeft ervoor gekozen om het geld wat voorheen aan eindejaarsgeschenken werd besteed te doneren aan een goed doel. Uiteraard hebben we hierbij gekeken naar een thema  met een link naar onze branche. De keuze is hierbij gevallen op een project van de Nederlandse Brandwonden Stichting: Aquatraining.

Revalideren met brandwonden is extreem pijnlijk. Gelukkig lijkt er een manier om deze pijn te verminderen: Aquatraining. In het water revalideren is minder zwaar en patiënten herstellen sneller.

Wat is Aquatraining?
Bewegingsbeperkingen zijn ernstige problemen voor brandwondenpatiënten. Na het ongeval moeten zij veel dingen opnieuw leren. Dat maakt revalideren noodzakelijk. Maar doordat littekens niet soepel zijn, zitten veel brandwondenpatiënten letterlijk te strak in hun vel. Dit maakt revalideren extreem pijnlijk.  Aquatraining zorgt voor een sneller en minder pijnlijk herstel. Revalideren in water is minder zwaar en voelt fijner dankzij de gewichtloosheid. Onder begeleiding van gespecialiseerde fysiotherapeuten maken brandwondenpatiënten grote stappen in hun herstel.

Aquatraining is in 2016 gestart in het Brandwondencentrum van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. De eerste resultaten zijn zo positief dat de Nederlandse Brandwonden Stichting ook brandwondenpatiënten in de andere twee brandwondencentra van deze nieuwe revalidatiemethode willen laten profiteren.

Smeba Brandbeveiling draagt dit project een warm hart toe en hoopt dat haar donatie helpt het doel te realiseren om voor meer patiënten een sneller en minder pijnlijk revalidatieproces mogelijk te maken!

Deel dit artikel: